Karácsony Gergely trükkje: nem biztos, hogy hússal készül a fővárosi bolognai

2025. május 06. 16:47

Budapestet is elérte Brüsszel húsellenes kampánya.

2025. május 06. 16:47

„A fővárosi önkormányzatnak szuper saját közétkeztető intézménye van, nagyon sok iskolában és szociális intézményben mi biztosítjuk az étkezést. Benne vagyunk egy európai uniós közvetlen támogatású projektben is, és nagyon fontos célunk az, hogy a húsadagokat csökkentsük az étkezésben” – mondta el a közösségi média oldalán közzétett bejegyzésében Karácsony Gergely. A Magyar Nemzet cikke szerint a politikus kiemelte,

ennek van egy trükkös változata, amikor tulajdonképpen megkülönböztethetetlenné tesszük a növényi alapú és a húsalapú, például bolognait.

A gyermekek vegetáriánus életmódra való kényszerítését a fővárosi önkormányzat egy olyan nemzetközi program keretében valósítja meg, amely papíron azt kívánja elérni, hogy az emberek étrendje az emberek és a bolygónk számára egyaránt egészségesebbé váljon. Az EU támogatásával megvalósuló SchoolFood4Change (Iskolai Étkeztetés a Változásért, SF4C) program 12 európai ország 16 városában mintegy 3000 iskolával működik együtt. A programot a ICLEI – Önkormányzatok a fenntarthatóságért nemzetközi hálózat koordinálja – írja a lap. 

A Mandiner ugyanakkor korábban beszámolt róla, egyre több jel utal arra, hogy 

a dollármilliárdokkal támogatott vegán forradalom elbukott, 

miközben alig egy év alatt a fejlett országokban divat lett a húsfogyasztás és egyre több területen jelennek meg az állati fehérjék felhasználásának új formái.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2025. május 10. 22:54
Z. Akkor a tücskök és bogarak is várhatók a menza ételekben??? A hülyénvigyorgó csakis zöldséget ehet ezentúl!!! Verném a fejét a betonba!!! 💯❗😐
auditorium
2025. május 07. 14:16
Ha valakinek vegetariánus vagy vegán vendége van külföldről, akkor bajban van az éttermekben, főleg vidéken. Mert itt húst hússal esznek és savanyúsággal, amit sok idegen nem kedvel. Ime két RECEPT az internetről:. 1 padlizsánt apró darabokra vágunk, megsózzuk, kicsi oliva olajat öntünk rá (ha van, ha nincs más olaj is jó). Egy tálban prézlit, olivaolajat és sok reszeltsajtot keverünk össze, majd a padlizsán darabokat beleforgatjuk. Lehet oregánt is ráhinteni, ha valaki kedveli. Sütőben kb. 3O percig 2OO C fokon sütni. Kicsit ropogós, finom. --Zöldséges "ragu": apróra vágott hagyma, sárgarépa, zellert dinsztelek olivaolajban (v. ami otthon van), 2-3 db zucchinit apróra vágva beleteszem. só, bors. Dinsztelem. Tésztához kész a "ragu", izes sajtreszelékkel meghintem. Ha van Parmesan (Parmigiano reggiano OK, ha nincs, akkor valami izes magyar, reszelhető sajt is jó. Buon appetito.
madre79
2025. május 06. 19:18
Minden esetre legyen ő az előkóstoló, hátha kukac lesz benne!
Gintonic68
2025. május 06. 18:56
Pont a húsevés volt a kulcs az emberré válás folyamatában..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!